Новият областен управител на Благоевград встъпи в длъжност

Снимка: Infomreja.bg

Димова връчи папката на Динев, а той на нея - букет

Новият областен управител на Благоевград встъпи в длъжност.

Мария Димова предаде на Георги Динев решението на Министерския съвет от 8 май, с което той е назначен от служебния кабинет на Димитър Главчев.

Димова встъпи в длъжност преди година, като тя пое поста от Николай Шушков.

Пред медиите двамата си пожелаха сътрудничество, успехи и ползотворна работа.

Георги Динев е от Петрич. Той е бивш народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Динев е бил също председател на Общинския съвет – Петрич.

За мен е чест да Ви предам символично решението на МС. Пожелавам Ви здраве, сили и успех в новото начинание. Надявам се, че за Вас ще бъде приоритет не само провеждането на честни и прозрачни демократични избори, но и запазването на всички добри практики, които са стартирали в Областната администрация. Една от тях е продължената от мен защита на държавната собственост. Сигурна съм, че екипът на ОА ще Ви съдейства с всичко – с приемственост, с предоставянето на всички добри практики, които са стартирали. Надявам се да успеете да защитите и ОА в започналите от нас проекти, важни за региона, включително и за тези, свързани с големи стратегически проекти, заяви Мария Димова, визирайки изграждащия се ГКПП „Струмяни – Берово“.

Динев заяви:

За мен е важна приемствеността и винаги съм се ръководил от този свръх принцип. Искам да ви уверя, че като премествани на г-жа Димова ще продължим да надграждаме това, което е направено от ОА и съм уверен, че екипът, който заварвам, е работещ. И още от днес ще започнем да работим в интерес на всички жители на областта. Мое встъпване в длъжност съвпадна със започналата предизборна кампания. И в този ред на мисли като основен приоритет ще е провеждането на честни и свободни избори. Щастлив съм, че представителите на политическите парии в областта успяха да стигнат от консенсус и с единодушие съставът на РИК вече е факт. Надявам се през месеца на кампанията, този консенсус да продължи и тя да протече мирно, в знак на уважение и колегиалност между политическите партии. Ние от ОА ще съблюдаваме за провеждането на една нормална предизборна кампания и самият изборен ден. Ако изключим за миг темата за изборите, друг основен приоритет е да повишаване на имиджа на региона. Зная, че когато работим в екип, има приемственост, нещата ще се получат.

За момента заместник областните управители остават на постовете си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//