Мащабна полицейска акция в Ловеч: Установиха 130 водачи с превишена скорост

Снимки: ОДМВР - Ловеч

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими

Мащабна специализирана операция по пътна безопасност се провежда днес на територията на област Ловеч, съобщават от пресцентъра на полицията.

Действията на екипите на Пътна полиция са стартирали в 11 часа и ще продължат до 19 часа, съобщи пред журналисти главен инспектор Николай Недялков началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Ловеч.

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се също за използване на мобилни устройства от водачите. Завишен е контролът по отношение употребата на алкохол, наркотици  и други упойващи вещества. Специално внимание ще се обръща и на шофьорите с малък стаж на пътя.

Техническите средства за контрол на скоростта са разположени по най-невралгичните точки от пътните артерии на областта, където автомобилния поток е с висока интензивност. Съответно за област Ловеч това са участъците от ПП I-4 София-Варна и ПП I-3 София-Русе, които преминават през територията на областта.  

Към 14 часа са проверени 180 МПС, като са установени 130 нарушения на скоростните режими, съставени са 3 акта и 46 глоби с фиш, информира още гл. инспектор Недялков.

От началото на годината на територията на областта са станали 137 пътнотранспортни произшествия. От тях 46 са тежки, трима души са загинали, а 70 са ранени. В сравнение със същия период на миналата година загиналите са с двама по-малко, тъй като през 2023 год. те са били петима.

На територията на област Ловеч специализирани операции по пътна безопасност се провеждат регулярно, като от началото на годината това е 15 подобна акция. Статистиката показва, че най-честите причини за възникване на произшествия на пътя са превишената скорост и неправилното изпреварване.

Контролът на Пътна полиция продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK