Анатоли Костов: Кюстендил се позиционира на световната карта като съвременен туристически център

Снимки: Личен архив

Аудиотур на български, руски и английски привлича туристи от цял свят

Кюстендил вече е готов да бъде поставен на заслуженото ниво спрямо други конкурентно способни туристически центрове не само в страната, а и в чужбина.

Туристическият бизнес успява все повече да се организира и да представя Кюстендил и красотите му в чужбина. Говоря за туристическите агенции, които водят туристи по различни части на света, далечни и по-близки, обяви пред ИНФОМРЕЖА кюстендилецът и тв-оператор, Анатоли Костов.

По негови думи областния град е представен чрез културните институции - музеи, галерията на Майстора, също така хотели, ресторанти. Развива се и атракционен туризъм – плажове и картинг писта.

А за любителите на зимните спортове също има по нещо. Последните 5-6 години се наблюдава ръст на посещаемостта на младежи, които карат ски и сноуборд, посочи още Костов.

Той припомни, че миналата година беше изграден и паркинг на Ски писта "Осогово", за да може да поеме повече поток от желаещи да ползват съоръженията. „Определено при нас може да се карат ски на по-ниска цена на карта от Банско или Боровец, пък и няма много опашки за лифта, по-спокойно е. Туристите сами ще решат кои зимни курорти да посетят.

Също, има и възможност за практикуване на конен туризъм в Осогово през останалите сезони. Показателно е, че вече мои приятели, които посетиха Кюстендил за „Празника на плодородието“ ще посетят отново града през зимата и ще доведат техни приятели“, твърди още Атаноли, който е създател и на аудиогидове.

Според Костов това е начинът да се разбере повече за историята на града ни и туристите да имат възможността да разберат повече за дестинацията Кюстендил още, когато планират отпуската си.

„Създадох аудиотур в град Кюстендил на български, руски и английски. Чрез този аудиотур поканих и молдовски влогър с youtube канал, който засне филм в Кюстендил по повод „Празника на плодородието“ и красотите на града. Филмът, който засне Владимир Карманов можете да гледате в YouTube. 
Вече е създаден и аудиогид на „Крепост Хисарлъка“. Предстои да бъде озвучен на руски и английски, засега е наличен само на български език.

За мен най-важното е всеки хотел или къща за гости в Кюстендил да има възможност за по-лесно включване към минералната вода, за да бъдем конкурентноспособни на други курорти в региона и страната. Вече се работи в тази насока, но трябва повече.

Хората, които работят в туристическия бизнес трябва да се обединят и да работят заедно в полза на популяризиране на дестинацията Кюстендил, категоричен е Анатоли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK