Директорът на ГДИН Ивайло Йорданов инспектира новостроящия се затвор в Самораново

Снимка: МП

Работна среща в Община Дупница за новия затвор в Самораново

Новият затвор в Самораново и позитивите от изграждането на модерните съоръжения за региона обсъдиха на работна среща главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов и новоизбраният кмет на Община Дупница Първан Дангов. 

Най-амбициозният проект на Министерството на правосъдието и на ГДИН, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, включва изграждането на пилотен затвор за 400 лишени от свобода, учебен център за 100 обучаеми, преходно отделение, социален център, работилници, библиотека и училище. 

На срещата в Община Дупница бяха обсъдени както възможностите за разкриването на нови работни места и засилването на сътрудничеството с местни работодатели, така и проблемите с водоснабдяването в региона, необходимостта от изграждането на пречиствателна станция и други инфраструктурни въпроси.

Ангажимент за подобряване на взаимодействието и за съдействие при идентифицирани пречки, бяха поети и от двете страни. На срещата присъстваха още началникът на затвора в Бобов дол ст. комисар Крум Петров и заместник-кметът на Дупница Бойко Христов, съобщават от Министерство на правосъдието. 

Преди срещата с градоначалника, гл. комисар Йорданов инспектира дейностите по изграждането на пенитенциарния комплекс. На място от фирмата-изпълнител дадоха уверения, че въпреки метеорологичните условия, работата по всички новоизграждащи се 10 сгради не спира и проектът ще бъде завършен в срок – края на април догодина. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK