Община Кюстендил казва „НЕ“ на дрогата! Организират мащабна дискусия

Снимка: Infomreja.bg

Не можем да чакаме тази вълна да ни залее, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов

В средата на месец юли, втората десетдневка на месеца, ще бъде направена мащабна дискусия в община Кюстендил, която ще бъде с водещи експерти и младите хора на областния град, за опасностите от употребата на упойващи вещества. Заедно трябва да си кажем какво да предприемем, за да живеем в свят без дрога и в град без дрога. Не можем да чакаме тази вълна да ни залее, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Изявлението му е провокирано от случващото се по дискотеките в национален мащаб и от това, че по 100 непълнолетни се „тровят с наркотици и алкохол всеки месец“.

313 младежи са получили отравяния с наркотици и алкохол само за първите три месеца в страната. От тях 155 деца са до 15-годишна възраст. С наркотици са отровени 7, а с алкохол 74.

При непълнолетните между 16 и 18 години - 106 са били натровените с дрога през миналата година, сега са 158.

„Не можем да чакаме националните институции. В момента няма протокол дори, когато имаме тежък случай, по който да се действа и да бъде подкрепено детето или семейството. Трагедията са жестоки – те се пренасят не само с натравяния, те се пренасят и с пътнотранспортните произшествия, насилието, което е както между децата, така и вътре в семейството.

Затова ще оповестим точната дата на дискусията, тя ще бъде в широк формат. Каня експерти, които да се включат, както и неправителствени организации. Трябва да е ясно, че всякакви упойващи субстанции трябва да стоят далеч от нашите деца“, категоричен бе кметът.

Петър Паунов уточни, че във вторник, 23 май в 11.00 часа той традиционно ще отговаря на въпроси на жителите на община Кюстендил.

Въпросите си може да изпратите до понеделник вечерта на:

- Официален имейл на община Кюстендил ([email protected]);

- Имейл адрес: [email protected];

- Официалната страница във Facebook на Община Кюстендил;

- Писмено в деловодството на Община Кюстендил;

- Чрез медиите

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK