Голямо дарение получи Родилното отделение в Гоце Делчев - нов транспортен кувьоз

Снимка: Infomreja.bg

Днес Родилното отделение в общинската болница в Гоце Делчев се сдоби с нов транспортен кувьоз. Това стана възможно благодарение на благотворителния проект „Подари щастие“, иницииран от Десислава Николова, авторка на книгата „Щастлива и красива бременност като моята“.

Младата жена – само на 29 години, е решила да дари всички средства от продажбата на книгата си за една благородна кауза – закупуване на кувьози за най-нуждаещите се родилни отделения у нас.

Вдъхновени от начинанието, българи от страната и чужбина също подпомагат финансово проекта. Така след Червен бряг и Горна Оряховица дойде ред за дооборудване и на  Родилното отделение в  Гоце Делчев.  Стойността на дарението е 14 116 лева.

Главният лекар на болницата – д-р Мария Радойкова, и екипът на Родилното отделение сърдечно благодариха  за новото оборудване, споделяйки, че то е много необходимо, тъй като транспортният кувьоз, използван до момента, е на 30 години. Сега транспортирането на недоносените бебета до специализирана неонатологична клиника в София ще бъде улеснено.

Щастлива от дарението беше и самата дарителка Десислава Николова. Тя сподели своето задоволство, че книгата и вече е доказала ползата си за много настоящи и бъдещи родители. Тиражът  – 3 000 броя, е почти изчерпан. Авторката пожела в Отделението да се раждат все повече деца, а кувьозът да се ползва все по-рядко.

На милото тържество присъстваха също съпругът и синът на Деси, която въпреки ангажиментите си беше любезна да даде интервю специално за читателите на ИНФОМРЕЖА.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2
loading...