Методи Байкушев даде старт на „Благоевград на две колела“

Снимки: Община Благоевград

Малки и големи изминаха предварително утвърдения маршрут от близо 9 км. за по-малко от 30 минути

Точно в 11:00 часа днес на пл. "Георги Измирлиев" кметът Методи Байкушев даде старт на първия за година веломаратон в Благоевград.

Близо 270 велосипедисти, заедно с кмета Методи Байкушев и зам.-кмета Станислав Кимчев се включиха във велошествието под надслов "Благоевград на две колела".

"Скъпи приятели, щастлив съм, че днес се събрахме, за да открием сезона на колоезденето в Благоевград. Призовавам Ви да спазваме препоръките на КАТ и да прекараме времето приятно и благополучно. Днес заедно казваме на всички, че Благоевград е жив, че Благоевград има добри условия за колоездене. На добър час на всички участници!", с тези думи кметът Байкушев даде старт на събитието.

Малки и големи изминаха предварително утвърдения маршрут от близо 9 км. за по-малко от 30 минути, въпреки че събитието нямаше състезателен характер. Велошествието под надслов "Благоевград на две колела" цели да провокира повече хора да се движат с велосипед в градски условия.

Всички колоездачи получиха стартов номер, а веднага след финала, те имаха възможност да участват и в томбола с подаръци, осигурени от „Декатлон“. Голямата награда - чисто нов велосипед бе спечелена от млад колоездач на име Валентин.

Участие в празничната програма взеха Денс студио "Дежа Вю".

Община Благоевград изразява готовност за повече инициативи, които да провокират към здравословен и екологичен начин на движение.

Събитието се организира от Община Благоевград със специалната подкрепа на „Декатлон“ и със съдействието на КАТ - Благоевград, информират от пресцентъра на администрацията.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//