След акцията във Варненско: Общо 45 досъдебни производства са образувани

Снимка: Infomreja.bg

Операцията стартира днес сутринта

„Към днешна дата има постъпили общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, образувани са 26 досъдебни производства. Според данните от Географската информационна система „Изборни процеси“ най-много са сигналите на територията на областите Бургас и Варна“, съобщи обобщена информация министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

В резултат на специализираната полицейска операция срещу купения вот и конвенционалната престъпност, проведена днес във Варненска област, са образувани 45 досъдебни производства, като 12 от тях са по чл. 167 от НК – за престъпления против политическите права. Извършени са процесуално-следствени действия на 14 адреса, иззети са множество списъци, дебитни карти, мобилни апарати, финансови средства, както и количества наркотици. В рамките на акцията са установени двама души, обявени за издирване, за единия от които има издадена Европейска заповед за арест – каза накратко вътрешният министър резултатите от полицейските действия, реализирани на база получени оперативни сигнали.

Министър Стоянов потвърди, че служители на СДВР са задържали издирван мъж, изтърпявал присъда „лишаване от свобода“ в Централния софийски затвор, но не се върнал от отпуск. В резултат на бързи оперативни действия, предприети по постъпили тази нощ сигнали, полицаи са локализирали и арестували беглеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//