Кюстендил с нов център за интегрирани услуги

Снимка: Infomreja.bg

Нов център за интегрирани услуги, с капацитет от 332 лица, ще заработи от началото на следващата година в Кюстендил.

Центърът ще предоставя почасови услуги за социално включване, услугата "личен асистент", група за взаимопомощ на лица с психически страдания, топъл обяд и социален патронаж. Финансирането на новите социални услуги е от държавата и общината, а ОбС в Кюстендил  взе решение за дейността му.

ОбС гласува и споразумение между общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, за финансиране чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостираща инсталация за предварително третиране на битови отпадъци, включващо транспортиране, предаване за обезвреждане, рециклиране. 

Срокът на изпълнение на обществената поръчка е 48 месеца. Стойността на поръчката за първите 24 месеца е 2,6 милиона лева, а за следващите 24 - 5,2 млн. лв.

Съветниците гласуваха и мерки за ускореното усвояване на повредената от корояди дървесина за ограничаване щетите от вредителя. 

Мерките предвиждат обследване на всички общински горски теротории, за да бъдат установени засефнатите иглолистни дървета. 

Предстои да бъде създадена организация за сигнализиране на засегнатите от корояд установени площи и подготовка на документи, позволяващи сеч.

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK