ДСБ в Благоевград има ново ръководство, Димитров: ДСБ не иска постове

Снимка: Infomreja.bg

ДСБ свалиха доверието си от общинския съветник Калоян Ханджийски

Новото общинско ръководство на Демократите за силна България в Благоевград бе представено пред журналисти.

То е съставено от седем членове под председателството на Василиса Павлова. Ръководството включва: д-р Сатиев – ортопед, Милена Велкова – КНСБ – Благоевград, Димитър Лишков – застраховател, Марин Джалев – управител на фирма, Георги Мавродиев – управител на фирма, Спаска Мирчева – преподавател в детска градина.

Новият клуб на ДСБ се намира на ул. „Полковник Димов“ 1 до Адвокатската колегия в Благоевград.

Там ще бъде и приемната на депутата от 1МИР Иван Димитров.

Днес от ДСБ свалиха доверието си от общинския съветник Калоян Ханджийски с декларация, представена пред ОбС-Благоевград, по време на редовната сесия. Мотивите, посочени в декларацията на ДСБ, са, че Ханджийски системно уронвал престижа на партията през годините, липсвала е връзка с членове на партията, както и с ръководството и не е спазвал устава на партията.

Действията на Ханджийски в качеството му на бивш председател на ДСБ бяха определени от настоящото ръководство като авторитарни. В същото време преди две седмици на пресконференция Ханджийски обяви, че авторитарно е управлението на лидера на ДСБ – Атанас Атанасов, чийто „любимец“ бил адвокат Иван Димитров.

„От наша страна няма изгорени мостове, каза Василиса Павлова на въпрос за отношенията с бившето ръководство.

Тя заяви, че ДСБ-Благоевград, ще бъде много по-активно по национални и общински теми, както и че ще отразява позициите си публично.

Иван Димитров – депутат от ДСБ, обяви, че поощрява опозицията в партията и такава винаги е имало, но в Благоевград напоследък партията е придобила друг облик, а ДСБ се е свързвало само с името на Ханджийски и никой друг.

Димитров каза, че никога не е разбирал защо Ханджийски е отказвал да бъде втори след водача в листата на ДСП на поредицата избори. Според него не е правилно Ханджийски да говори за това, че останалите членове на ДСБ се броят за постове, при положение, че самият Ханджийски се е борил да бъде първенец в листите и дори се е обиждал да бъде в една листа с генерал Атанасов.

Димитров уточни, че е започнало актуализиране списъка с членове, което досега не е правено, както и не е представяна отчетност за броя на членовете от страна на Ханджийски.

По отношение на управлението на Община Благоевград от Илко Стоянов, Василиса Павлова в качеството ѝ на бивш заместник-кмет коментира, че сега е по-лесно да се управлява, заради спиране на КОВИД кризата и подкрепата, с която Общината се ползва от страна на правителството.

Димитров коментира и национални теми.

Той бе категоричен, че БСП няма да напусне коалицията и че темата с оръжието за Украйна не е мотив Нинова „да жертва партията си“.

„Народът не желае избори. В съвременната история на България обаче няма правителство, което да се е справяло с подобни здравни, военни и икономически кризи. Според мен правителството се справя с тях повече от добре.“

Димитров каза, че БСП знае кое е важно и има коалиционна култура.

По отношение на съдебната реформа, депутатът уточни, че тя е започнала макар и с бавни темпове.

Темата „РСМ“ Димитров коментира, че никога България не е имала различна позиция освен националния интерес, но има изкуствено напрежение, внасяно от ГЕРБ.

Димитров завърши с думите: ДСБ никога не е искало постове, а целта е да се създадат условия за по-добър живот.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//