Кметът на Кюстендил увери: Езиковата гимназия ще има три паралелки за прием

Снимки: Infomreja.bg

През новата учебна година изучават всички предмети на първи чужд език

Община Кюстендил настоява да има три паралелки за прием в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Още днес ще изпратим писмо с настояване броят им да бъде запазен и мисля, че това ще се случи. Това, което сме настояли е третата паралелка да бъде с първи език - немски. Традиционно към този момент Езиковата паралелка приема с първи език – английски, нашето настояване е третата паралелка да бъде с немски език. Това обяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов по повод отправен въпрос от страна на общинската съветничка Тодорка Скрипкина за бъдещето на третата паралелки в Езикова гимназия.

Кметът на Кюстендил каза още, че ще настоява пред ръководството на гимназията за повишаване качеството на обучение.

„Ние като община имаме интерес да имаме силни гимназии. Това означава, че хората ще си отглеждат децата поне до 12 клас в Кюстендил, а отделно от това можем да привличаме ученици, които да идват и да се обучават тук. Родители, които изберат да дойдат в някой град, заради доброто образование на децата си, са родители с възможности, които могат да донесат добавена стойност в този град.

Поради тази причина съм изискал от директора на ЕГ от новата учебна година всички предмети да се водят по първия чужд език. Ако паралелката е с английски всички предмети да се изучават на английски, ако е с немски всички предмети да се изучават по немски език. Така е по норматив, но за съжаление към момента това не е така. Смятам, че ние трябва да се сравняваме с най-добрите в страната, а не с тези, които ни заобикалят.

Вчера ме попитаха деца от гимназията с какво могат да са полезни, казах им с перфектни резултати на Националното външно оценяване. Вярвам, че Езиковата гимназия има бъдеще и искрено вярвам, че тя ще има три паралелки“, каза още по време на общинската сесия кметът инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK