Хванаха 4-ма пияни водачи в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Единият от тях е самокатастрофирал

Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати от служители на ОДМВР – Перник, съобщават от полицията.
На 30 април, на кръстовището на улиците „Рила“ и „Стара планина“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 50-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 33 промила в издишания въздух. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

С 1, 94 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Фолксваген“ 46-годишен перничанин. Мъжът бил проверен за алкохол след възникнало леко пътнотранспортно произшествие с лек автомобил „Опел“ на 01 май около 22, 00 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. Пробата на другия водач се оказала отрицателна. 46-годишният мъж е дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

Отново на 01 май малко преди полунощ, на пътя Брезник – Трън, в района на крайграничния град бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 51-годишен мъж от трънското с. Милкьовци. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 83 промила в издишания въздух. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

Тази нощ, около 00, 20 ч., на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на областния град автопатрул на Първо РУ установил самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“ с водач 29-годишен с постоянен адрес гр. Шумен. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 27 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба и бил задържан за до 24 ч.

Работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//