10 години затвор за двама непълнолетни за убийството на мъж във видинско село

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено след скандал за шише ракия

Наказание „лишаване от свобода“ за 10 години получиха двамата непълнолетни, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово, съобщи за БТА Таня Кръстева от пресцентъра на Окръжен съд-Видин. Присъдата е от 21 ноември, наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и се зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейското задържане, поясниха още от институцията.

Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът осъжда подсъдимите с помощта на техните родители да заплатят солидарно сумата по 60 хил. лв. на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 1 януари т.г. до окончателното издължаване, добави още Кръстева. Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие, поясни още тя.

Окръжен съд-Видин призна за виновни К. С. С. и Н. С. Г. за това, че на 1 януари 2023 г. около 22:00-23:00 часа в село Гъмзово са умъртвили 59-годишния Б. Е. Б. чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

БТА припомня, че младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е възникнал, защото осъдените непълнолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок. Присъдата на Видинския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK