Въоръжен грабеж в игрална зала в Генерал Тошево, двама са задържани

Снимка: Infomreja.bg

Рецидивистите завързали крупието на игралната зала

Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за извършването на грабеж в съучастие от игрална зала в град Генерал Тошево, съобщават от държавното обвинение. 37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл.198, ал. 4, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК. Те са добре известни на органите на реда и са осъждани за различни престъпления, сред които кражби и грабежи.

Около 03,00 часа на 29 януари 2024 г., след като изчакали всички посетители на игралната зала да напуснат обекта, двамата обвиняеми влезли. По-възрастният произвел изстрел с газов пистолет във въздуха и успял да изплаши крупието, което било на смяна в този момент. Съпротивата на жената била сломена със сила, тя била завързана, за да не сигнализира за грабежа.

В.И. и К.М. взели наличните от оборота на игралната зала пари в размер на около 5000 лева, преносим компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева, и го взели. Напуснали местопрестъплението и се разделили, като всеки се заел с различна задача по укриване на следите от престъплението и на ограбеното.

След като успяла да се освободи, жената подала сигнал. Незабавно е започната работа по разследване на случая и издирване на извършителите. Установена е съпричастността на двамата обвиняеми и на 30 януари В.И. и К.М. са задържани и привлечени в качеството им на обвиняеми.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже,  като предстои искането да бъде разгледано от съда в рамките на днешния ден.

Подробности за случая бяха дадени на брифинг пред медиите от говорителя на районната прокуратура прокурор Даниел Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK