КНДР отваря граници за чужденци за първи път след COVID-19

Снимка: ЕПА

Пхенян бавно облекчава своите гранични ограничения

Северна Корея разреши влизането на чужденци в страната от понеделник, за първи път след пандемията COVID-19. Това съобщава "Йонхап", като цитира китайски медии. 

Китайската държавна телевизия CCTV съобщи, че властите в Пхенян са определили двудневен карантинен период при пристигането, без да уточняват източника на съобщението. Севернокорейските държавни медии все още не са съобщили за това решение.

Пхенян бавно облекчава своите гранични ограничения, наложени в началото на пандемията в началото на 2020 г., като позволи на делегации от Китай и Русия през юли и позволи повторното влизане на севернокорейци от чужбина миналия месец.

По-рано този месец севернокорейският лидер Ким Чен-ун ръководи делегация от високопоставени служители, за да посети Русия за среща на върха с президента Владимир Путин и изпрати севернокорейски спортисти на Азиатските игри през 2023 г., които бяха открити в китайския Хангжу в неделя.

Ким се завърна в страната си миналата седмица от едноседмичното пътуване.

Пхенян разкритикува президента на Южна Корея Юн Сук Йол за изказването му против сътрудничество между Северна Корея и Москва след посещението на лидера Ким Чен Ун в Русия.

Официални представители на САЩ и Южна Корея изразиха загриженост, че Русия може да се опитва да придобие боеприпаси от Севера, за да допълни намаляващите си запаси за войната в Украйна, а Пхенян търси технологична помощ за своите ядрени и ракетни програми. Всички дейности, подпомагащи оръжейните програми на Северна Корея, са забранени от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

"Външната политика на КНДР няма да бъде обвързана с нищо, а нейните приятелски отношения и отношения на сътрудничество с близките съседи ще продължат да се укрепват", се казва в материала от Пхенян. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK