Задържаха секретарка на кметски наместник, крала хиляди, за да залага

Снимка: Infomreja.bg

Тя откраднала пари от дарения и от дебитната карта на кмета

32-годишна жена от с. Зидарово, секретарка на кметския наместник в созополското село Габър, е задържана.

Тя е заявила, че след претърпян пътен инцидент в участъка между села Извор и Зидарово на 3 юли преди обед, се самозапалил ползвания от нея лек автомобил "Опел Корса" като изгорели множество служебни документи на кметство на с. Габър, както и парична сума, събрана от жители на с. Габър и предназначена за закупуване на дърва за огрев.

При проведените множество процесуално-следствени действия е констатирано, че жената е присвоила сумата от 13 000 лева.

Установено е още, че за периода от м. декември 2022 г. до м. юли 2023 г. жената присвоила сумата от общо 4 699.95 лева - дарения от жителите на с. Габър за ремонт на местната църква, съхранявани в метална каса в сградата на кметството, както и че чрез копиране на данни от дебитна карта, собственост на кметския наместник на с. Габър, за периода от м. януари 2023 г. до м. юли 2023 г. системно осъществявала онлайн залагания в интернет сайт за хазарт, с което нанесла имотна вреда в размер на 1 000 лева.

32-годишната жена е разпитана в качеството на обвиняема, като направила пълни самопризнания.

Намерени и иззети са част от паричните суми - предмет на престъпленията.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 32 годишната жена продължава от служители на Районно управление - Созопол, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK