Нервен пътник се издаде: Откриха в еластичен колан злато за над 80 хил. лв.

Снимка: Infomreja.bg

Проверката е извършена в автобус на МП Капитан Андреево

Митническите служители откриха 876.90 грама златни накити при проверка на пътник в автобус, съобщават от пресцентъра на ведомството.

На 21.02.2024 г. на МП Капитан Андреево пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовна линия от Турция през България за Румъния. Превозното средство, в което пътували 23 пътници, е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митнически служител забелязал, че един от пътниците бил видимо притеснен и нервно крачил до входа на помещението за проверки.

При извършения личен преглед на пътника – М.Д. на 52 години, турски гражданин, се установява, че в еластичен колан около кръста му, са укрити 4 пакета с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза изделията - пръстени, медальони, синджири, гривни са от 14 и 22 -каратово злато с общо тегло 876.90 грама на стойност 88 331 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK