Повдигнаха обвинение на рецидивист, нападнал и ограбил куриер в София

Снимка: Infomreja.bg

По време на грабежа той е бил с мярка "домашен арест"

Софийската районна привлече към наказателна отговорност 35-годишен мъж. Той е обвинен за грабеж и нанасяне на телесна повреда, съобщават от държавното обвинение.

На 22.01.2024 г. в блок в ж.к. "Младост 4" в гр. София, обвиняемият М.Б. отнел мъжка чанта, съдържаща сумата от 2300 лева от владението на куриер, който му е доставял поръчка. Той използвал за целта сила. Обвиняемият нанесъл удар с юмрук в главата пострадалия.

От държавното обвинение посочват, че в момента на извършването на деянието, М.Б. е бил с наложена мярка за неотклонение "домашен арест", във връзка с друго престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Ако бъде признат за виновен обвиняемият може да получи наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор М.Б. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд спрямо обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK