Кметът на Петрич, Димитър Бръчков: Честит Гергьовден!

Снимка: Infomreja.bg

Честит празник и на всички именици!

Уважаеми българи, скъпи жители на община Петрич,

Честит Гергьовден!

На 6 май отбелязваме Ден на храбростта и празник на Българската армия. Нейният път е осеян с величие и бойна слава, която не е допуснала пленяване на нито едно българско знаме.

Гергьовден е един от най-хубавите български празници, който се почита от целия християнски свят. Този ден се свързва с много обреди и обичаи, характерни за плодородието в земеделието и за животновъдството. Затова народът ни казва „Всяка капка дъжд на Гергьовден е жълтица“.

На този майски ден отдаваме заслужена почит и признание на силата на българските воини, защитавали с чест и достойнство свободата на България. Нека  изкажем и своята благодарност към всички земеделци и скотовъди, които се грижат за нашата прехрана!

Свети Георги Победоносец е нашият закрилник и нека сведем глави пред нашите войни, доказали с кръвта си своята преданост към род и Родина!

Съвремието ни, което ни изправи пред житейски битки и кризи, ни научи как да се поучим от героичната си история на добротворство и хуманизъм. Битки, за които не е нужно оръжие, а приоритет е да опазим човешкия живот със съпричастност, сплотеност, разбирателство и обединение, които са сила, чрез която ще победим всички предизвикателства. 

Нека пожелаем здраве, късмет и дълголетие и на всички именици! Армията винаги е била символ на мъжество и храброст, затова нека да пожелаем на българския народ и на нашите воини винаги да бъдат закриляни от Свети Георги Победоносец!

Честит празник! 

 

Димитър Бръчков

Кмет на община Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//