Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Снимка: БГНЕС

Той се извини на потребителите на БДЖ за затрудненията в движението заради ремонта на Централна гара

Новата организация на движението по бул. Витоша не е чак такъв проблем. Това заяви пред БНТ министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Самият той е изпробвал новата организация. В същото време общината трябва да осигури паркоместа.

Той се извини на потребителите на БДЖ за затрудненията в движението заради ремонта на Централна гара. В първите дни положението беше ужасяващо, сподели Гвоздейков. Вчера, както той се изрази, влязъл остро с бутонките на ръководството на БДЖ и НКЖИ. Вече закъсненията са до 18 минути, като в следващата седмица те ще бъдат сведени до минимум. Линии няма да отпаднат, увери транспортният министър. Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година.

Цените в БДЖ не са повишавани от доста време и сметките на МТ показали, че дружеството няма как така да съществува. Увеличението не е драстично, по думите на Гвоздейков. Упорито вървим към дигитализация, сподели още транспортният министър. Все още не е ясно обаче кога ще отпадне хартиеното билетче. Той се надява до 2026 г. да има модерен, бърз и безопасен ЖП транспорт.

Вече е приключило обучението на пилотите на спешната помощ по въздух. Хеликоптерът вече ще може да осъществява спасителни полети.

МС има само административен ангажимент за организация на изборите, каза Георги Гвоздейков, който координира изборния процес. Всичко върви по план, стана ясно от думите му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//