Условна присъда за дупничанин, управлявал автомобила си без книжка

Снимка: Infomreja.bg

Наказания и за негов колега, хванат да шофира с 1.57 промила алкохол

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия К.О.К., който е неправоспособен водач.

Той се признава за виновен в това, че на 08.05.2019 година в гр. Дупница на Е-79, в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС, без съответно свидетелство за управление, издадено от Началника на РУ – Дупница, е управлявал лек автомобил.

На обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, чието изтърпяване на основание чл. 66, ал. 1 от НК бъде отложено за срок от  3 години.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено за срок от 3 години, постанови Районен съд- Дупница и за подсъдимия С. Ч. Той ще бъде лишен от правото да  управлява МПС за срок от 1 година.

Мъжът се признава за виновен в това, че на 13.08.2019 година, па главен път Е- 79 в община Бобошево, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,57 промила на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn