Пригожин продължава да бъде разследван за организиране на въоръжен бунт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наказателното дело срещу него беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост"

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неназован източник, предаде Ройтерс.

Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура, съобщи агенцията.  "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния конедкс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK