Кирил Петков вижда "моноспектакли за избори", Мария Габриел не потвърди краен срок

Снимка: Infomreja.bg

Петков уточни, че премиерът е готов от 4 седмици с оценките на работата на министрите

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков настоя преговорите за коалиционно споразумение да започнат сега. Според него няма смисъл ГЕРБ да предоставят техния документ на 6 март, когато кабинетът "Денков" трябва да подаде оставка, пише БНР.

Петков уточни, че премиерът е готов от 4 седмици с оценките на работата на министрите, а тези на Мария Габриел се чакат и посочи, че има ясна стратегия за бавене.

"Скептичен съм за идеята колегите да се договорят. Имам чувството, че се правят моноспектакли, за да се стигне до потенциални избори", коментира той.

"Днес чух от двамата (б.а. Бойко Борисов и Делян Пеевски): "Избори, избори, избори" и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката – няма логика", категоричен бе Петков.

От своя страна вицепремиерът Мария Габриел не потвърди, че датата 8 март, спомената от лидера на ГЕРБ като краен срок за споразумение между партиите в управлението, е окончателна.

Тя уточни, че в предходните дни ще се проведе конгрес на ЕНП, но който ще бъде избран водещият им кандидат и тя ще се концентрира върху тази задача.

Също така вицепремиерът отказа да даде оценка на работата на министър Тодор Тагарев, тъй като първо трябва да я представи пред премиера Николай Денков.

На въпрос кои са границите, които Габриел никога няма да прекрачи в името на продължаване на управлението, тя заяви: "Границата на Конституцията, демокрацията, върховенството на закона и добрите европейски практики".

На въпрос дали вярва в ротацията или изборите ще са по-добрият сценарий, тя отговори, че вярва в диалога в това, че държавата има нужда от стабилност, че трябва да може да се носи отговорност, че страната е свършила много работа последните 8 месеца.

"Наша отговорност - на премиера Николай Денков, на министрите и на парламентармите групи – това да продължи", заключи тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK