80-годишна баба отглежда в парника си канабис, простря го и на тавана

Снимка: МВР

Радомирски криминалисти откриха и иззеха близо половин килограм канабис от апартамент

Вчера на територията на Пернишка област е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В хода на специализирата операция са открити и иззети множество растения от рода на канабиса в трънското село Бохова.

Криминалисти от ОДМВР – Перник и РУ– Трън вчера проверили  частен имот в трънското село Бохова, собственост на 80 –годишна жена ,  като  в парник в двора на имота, са открити и изети по надлежния ред множество растения от рода на конопа с височина  от 1,00 до 1,30 метра. При направените полеви наркотестове веществата са реагирали на канабис, съобщават от полицията.

При извършеното претърсване, на тавана в къщата на възрастната жена, закачени за простор са намерени и иззети още 5 бр. полусухи стръкове от рода на конопа с дължина от 16 до 45 см.

Образувано е бързо производство и работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата..

Вчера служители на група  „Противодействие на криминалната престъпност“ при РУ-  Радомир проверили апартамент  в Радомир“ , обитаван от 47 –годишен мъж от град Бургас.

При проведените процесуално – следствените действия, в специално обособено за целта помещение били установени и иззети по надлежния ред  496 гр. суха листна, която при тестване с полеви тест " реагира на канабис.

Започнато е бързо производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK