Кметът на Дупница сигнализира за незаконни гонки на бившето летище в Крайници

Снимка: Infomreja.bg

Той отправи въпроси към полицейското управление в града

Има ли с негласното бездействия на родната полиция в РУ –Дупница, организация от частни лица да се правят дрифтове с автомобили и мотори на летището в село Крайници?

Ползва ли се бившето летище в Крайници от гости от Дупница, околните градове – Бобов дол, Кюстендил, Благоевград и Самоков за дейност, която е меко казано неразрешена и с негласното съдействие или бездействие на полицията?

Можем ли да стигне до ситуация да влизаме в черните хроники за хора, които са пострадали там, има ли опасност хората в тези незаконни гонки, излизайки на Главния път – в посока София или Самоков, като участници в движението да предизвикат ПТП?

Тези въпроси отправи кметът на Дупница д-р Първан Данков към местното полицейско управление. 

Той посочи, че през миналата седмица е станал свидетел на такава организация през съботния ден с 200 автомобила, зрители и участници на територията на летището в Крайници. В неделя отново е имало неказионни дрифтове, но с по-малки мащаби.

„Един моторист, който излиза от летището и тръгва по пътя да се прибира към София, аз не зная дали под въздействието на адреналина или на други видове вещества, няма да предизвика ПТП в рамките на града или магистралата. Ако вие се возите в автомобил и този човек, повлиян от това действие, извършено на летището, няма да демонстрира същият подход като начин на управление на автомобил или мотоциклет. Замисляме ли се ние за опасните водачи и хулиганството на пътя“, попита кметът д-р  Първан Дангов.

Той настоя „най-уважаваният човек“ в полицията в Дупница, ако има сили и възможност, да се справи с незаконните гонки и дрифтове през уикенда.

„Ако трябва да поискат помощ от други дирекции, но там да не се допускат инциденти. Имало ли е изгорял автомобил в края на м.г. във връзка със сблъсък на пистата? Ходила ли е пожарната да го гаси, имало ли е пострадало лице и не на последно място защо се намират над 200 стари автомобилни гуми на летището“, запита кметът.

Той посочи, че въпросният терен е частен и Общината няма правомощия да съблюдава какво се случва на бившето летище в Крайници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK