МОН дава 1,6 млн.лв. за подготовка на ученици за олимпиади и състезания

Снимка: МОН

Днес в Министерския съвет се състоя награждаване на ученици и техните ръководители

Над 8 700 ученици ще бъдат включени в допълнително обучение за участие в олимпиади и състезания през новата учебна 2023/24 г. Средствата, които Министерството на образованието и науката осигурява за това надхвърлят 1,6 млн. лева.

Днес в Министерския съвет се състоя награждаване на ученици и техните ръководители, постигнали високи резултати на международни олимпиади и състезания през тази година. Те получиха грамоти от премиера акад. Николай Денков и бяха поздравени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщават от образователното министерство.

„Вашите медали и призови места в международни олимпиади и състезания ни карат да се гордеем защото вие сте сред най-добрите посланици на нашата родина по света. Вашите успехи показват че българското образование има високи постижения и резултати, когато има вдъхновение, упорита, системна екипна работа и обучение, насочено към изграждане на уменията“, обърна се проф. Цоков към наградените ученици.

Той им пожела през новата учебна година да продължат да бъдат добрите примери – тези, които заразяват и ни карат да се гордеем. На медалистите, които вече са завършили 12. клас, министър Цоков пожела да продължат обучението си там, където ги водят мечтите. „Продължавайте да се състезавате с най-добрите в най-добрите университети по света. Но се върнете и приложете наученото тук. Защото България има нужда от Вас“, обърна се министърът към завършилите ученици.

На по-младите участници, той пожела нови златни медали през следващата година “защото вие сте златният отбор на България”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK