Задържаха петима с дрога в Югозапада и един крадец на картофи

Снимка: Infomreja.bg

Проверяваха търговци за нелегални стоки на "Кулата"

В Деня на влюбените и виното полицаите от област Благоевград закопчаха притежатели на наркотици и не само.

Специализирана операция бе проведена в рамките на февруари в различни градове от Югозапада.  

При извършена проверка на частен дом в с. Огняново, обитаван от 40-годишен мъж от селото, е открит около 23,7 грама амфетамин.

В следобедните часове вчера на ул. “Драма” в Гоце Делчев, от органите на реда е спрян лек автомобил “Пежо”, управляван от 30-годишна жена от града. Водачката на автомобила е предала с протокол за доброволно предаване хартия, в която е била завита около 4,3 грама марихуана.

В жилище в с. Мосомище, обитавано от 23-годишен мъж от селото, са открити електронна везна и буркан с около 54 грама марихуана.

В жилище в ж. к. “Запад” в Благоевград, обитавано от 47-годишен благоевградчанин, са намерени гриндер със следи от марихуана, електронна везна и около 1 352 грама от дрогата.

От полицейски служители на РУ-Банско е задържан 30-годишен мъж от гр. Раковски. При извършената му проверка, у него е открита цигара с 0,31 грама марихуана.

Всички до тук провинени са арестувани за 24 часа.

От служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” са проверени четири търговски обекта преди ГКПП-Кулата.

Открити са общо 140 чувала прах за пране, около 238 пластмасови туби с течен препарат за пране, около 3 картонени кутии с прах за пране и около 8 туби с омекотител, всички носещи търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право на търговската марка.

За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства.

В следобедните часове вчера в РУ-Сандански  е получен сигнал за това, че около 23:40 часа предния ден от товарен автомобил “Ивеко”, паркиран в с. Микрево е извършена кражба на 120 килограма картофи, пакетирани в чували.

От работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни действия, в хода на които е установен и задържан 47-годишен мъж от с. Микрево, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK