27 585 палестинци са убити и 66 978 ранени при израелски удари от 7 октомври насам

Болница в Газа Снимка: ЕПА/БГНЕС

Започна петата визита на Антъни Блинкън в района от октомври насам

Най-малко 27 585 палестинци са били убити, а 66 978 ранени при израелски удари в Газа от 7 октомври насам, съобщи днес министерството на здравеопазването в Газа, предаде Ройтерс.

Около 127 палестинци бяха убити и 143 ранени през последните 24 часа, съобщи контролираното от "Хамас" ведомство.

На фона на продължаващите сражения в Ивицата Газа държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес пристигна в Кайро за срещата си с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси за постигане на напредък по примирието в Ивицата Газа и сделка за заложниците с посредничеството на египтяните и Катар.

Дипломат №1 на САЩ отпътува от Рияд малко след изгрев слънце на еднодневна визита, в рамките на която се очаква да проведе маратон от посещения в Египет и Катар, преди да отпътува за Израел. Там ще обсъди преговорите за заложниците, плановете за следвоенния период в Газа и перспективата за нормализиране на отношенията между арабските страни и Израел.

Петата визита в региона от октомври насам на Блинкън идва в момент, когато САЩ продължават с ответната си кампания срещу свързаните с Иран милиции, които миналия месец атакуваха база в Йордания и убиха трима американски войници. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK