Кубрат Пулев се закани да бъде в суперформа на мача за световната титла

Снимка: LAP.bg

Двубоят му с Махмуд Чар ще се състои на 30 март в Арена София

"Ще изляза в суперформа" - с тези думи Кубрат Пулев обяви началото на подготовката си за мача за световната титла по бокс срещу Махмуд Чар. Двамата дадоха пресконференция в София преди двубоя им, който е на 30 март в зала "Арена София", съобщава dnevnik.bg.

Българският боксьор се изправя срещу Чар за "регулярната" титла на Световната боксова асоциация (WBA).

"Това е едно невероятно събитие. Имаше много трудни решения. Правим невероятното и невъзможното, за да е пред родна публика. Ще се изправя срещу сериозен противник, който също има много опит", коментира Пулев.

Пресконференцията им премина в размяна на реплики и провокации, традиционни за боксовите мачове.

В договора между двамата няма клауза за реванш: "Защо да му даваме реванш, след като ще го бия хубаво. Мисля да спечеля убедително", каза Пулев.

За него това ще бъде трети мач за световна титла. През 2014 г. той загуби с нокаут от Владимир Кличко в Хамбург, а през декември 2020 г. отстъпи и пред Антъни Джошуа след девет рунда.

От WBA направиха мача възможен, след като поставиха българина в топ 10 в ранглистата си в тежка категория.

"Регулярната" световна титла е част от практиката на WBA да има повече от един шампион в категория. Супершампион при най-тежките е Александър, който държи още две световни титли - на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Пулев се завърна на ринга с победа срещу Анджей Вавжик през декември.Последният мач на Чар е от декември 2022 г. - победа срещу Нури Сефери. Германецът от сирийски произход си върна "регулярната" титла на WBA по съдебен път през лятото на 2023 г. Той държеше пояса в периода 2017 - 2021, но след това титлата му беше отнета заради липса на активност.В кариерата си Чар има 38 професионални срещи, като е постигнал 34 победи (20 с нокаут) и четири пъти е губил. Пулев е с 30 успеха (14 с нокаут) и три поражения."Той явно се има за диамант, всеки може да се има за каквото си иска. Тук обаче става въпрос за бокс, за подготовка. Ще му бъде много трудно, смятам, че го превъзхождам в много неща, в много качества. Може такъв да му е прякорът и да му викаме Диаманта. Понякога след проверката обаче се оказва, че е нещо друго - киви например", каза Пулев за съперника си.Българинът е на 42 години и е с три години по-възрастен от Чар.От своя страна шампионът каза: "Aз съм боец. Не се бия за пари, бия се за това да оставя наследство. Ако се биеш само за пари, ти си загубен. Всеки знае моята история. Че бях бежанец от Ливан, че съм израснал на улицата, че съм бил в затвора, че ми оперираха и двете тазобедрени стави в рамките на един ден. Въпреки всички тези препятствия никога не се предадох, никога не се отделих от пътя си", коментира Чар и каза за Пулев, "че няма сърце". "Тези неща са несериозни, явно търси дребни провокации", отговори българинът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK