Доброто съществува: 4-ма ученици намериха и върнаха пари и телефон в Радомир

Снимки: ОДМВР - Перник

Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов ги награди

Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов връчи грамоти на четирима ученика от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Радомир за проявена гражданска доблест, честност и доброта. В края на месец януари тази година седмокласниците Борил Илиев и Иван Ананиев намерили на улицата мобилен телефон. Без никакво колебание, двамата отнесли устройството в РУ – Радомир, съобщават от полицията.

На 5 март осмокласничките Рая Николова и Даная Ангелова минавали по ул. „Братя Миленкови“ и намерили портфейл с пари и документи. И те не се поколебали и го предали в районното управление. Полицаите открили собствениците и върнали изгубените вещи, а те от своя страна благодарили за честността им. Четирима получиха и предметни награди от началника на РУ – Радомир главен инспектор Павел Джалев.

При връчването на грамотите в присъствието на съучениците им, класните ръководители и директора на училището старши комисар Милчо Милчов се обърна към учениците с думите: „Благодаря ви момичета и момчета. Вие извършихте добро дело и проявихте зрелост и достойнство. За мен е чест да ви поздравя за примера, който дадохте на нас като зрели хора и като общество. Вашите родители, учители и съученици трябва да се гордеят за разума, достойнството и честността ви.

Надявам се всеки от нас, който се докосне до този пример да го занесе в дома си, в обществото и общуването, защото имаме нужда да бъдем по-добри“. Директорът благодари и на семействата на децата, както и на техните учители, които са помогнали да се изградят такива качества у тях. Началникът на районното управление главен инспектор Джалев също поздрави учениците и ми пожела постъпките да станат заразителни за младото поколение, а и не само.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK