Световните шампионки по футбол с грандиозни празненства тази нощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Те бяха приети от премиера на Испания

Световните шампионки от Испания бяха приети от премиера но страната Педро Санчес на церемония в Мадрид днес, съобщава БТА.

Премиерът каза, че играчите са пример за подражание, особено за младите момичета в страната.

"Испания се гордее с вас. Това ще бъде векът на жените и истинското равенство", каза той, цитиран от ДПА.

Санчес добави, че има "все още много да се направи" по отношение на правата на жените, "но сме на прав път".

Имаше полемика около отбора на Испания преди турнира след спор за методите на треньора. След това президентът на Испанската футболна федерация Луис Рабиалес беше принуден да се извини, след като целуна една от звездите на отбора Джени Ермосо по устните по време на награждаването за трофея в Сидни в неделя.

Испания победи Англия с 1:0 на финала за първата си световна титла при жените. Всички състезателки от отбора ще бъдат наградени със специален златен медал за заслуги в спорта, съобщи още премиерът.

Приемът в испанския кралски дворец в Мадрид е насрочен чак на 19 септември, съобщават медиите в страната.

След като кацнаха в Мадрид от Австралия, най-добрият играч на Световното първенство Айтана Бонмати и съотборничките й пътуваха с открит автобус през испанската столица късно в понеделник. Те отпразнуваха триумфа си на Световното първенство с хиляди хора, които танцуваха и пееха по улиците.

"Тази титла принадлежи на вас“, каза защитникът Ивана Андрес на аплодиращите фенове, докато купонът продължи дълго през нощта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK