19-годишен предизвика верижно ПТП, затвори с часове пътя Русе - София

Снимка: Infomreja.bg

По случая е образувано досъдебно производство

Катастрофа край село Телиш е затворила за часове главния път Русе - София.

Вчера около 16:00 часа в близост до разклон за село Телиш водачът на лек автомобил „Шкода“ 19-годишен, при движение в посока Плевен, е изгубил контрол над управлението. Навлязъл е в лентата за насрещно движение и е блъснал последователно товарен „Хюндай“, управляван от 38-годишен и лек автомобил „Дачия“, с водач 35-годишен румънски гражданин.

След удара товарният автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал лек автомобил „Пежо“, управляван от 44-годишен. При произшествието са пострадали водачът на шкодата, водачът и пътникът в пежото. Те са транспортирани до УМБАЛ Плевен, където са диагностицирани с различни наранявания - травми и фрактури, без опасност за живота.

Шофьорите на товарния автомобил „Хюндай“, както и на леките коли „Шкода“ и „Дачия“ са проверени с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. На водача на лек автомобил „Пежо“ е взета кръвна проба за химическо изследване.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Съдействие е оказано от екип на РС ПБЗН - Червен бряг. Променена е била организацията на движението като автомобилите са били пренасочвани към Горни Дъбник, Крушовица, Садовец и разклона за село Телиш. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK