Министър Гвоздейков уверява, че медицинският хеликоптер е напълно изправен

Снимка: БГНЕС

По думите му са били забелязани няколко нередности, които са отстранени преди машината да замине за България

Първият медицински хеликоптер у нас е напълно изправен. Това заяви в ефира на БиТиВи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Според него с поднесената информация за забележки по въздушната линейка се търси сензация и се цели да се внесе паника в обществото. Той посочи, че в края на януари екип от България е заминал за Италия за техническа проверка на въздушната линейка. По думите му са били забелязани няколко нередности, които са отстранени преди машината да замине за България.

Министърът отбеляза, че забележките са били незначителни, но представени по некомпетентен начин звучат ужасяващо. Той подчерта, че е невъзможно да се допусне неизправен хеликоптер да лети до България.

Георги Гвоздейков опровергава и твърденията, че медицинският хеликоптер не е имал черна кутия. Той е категоричен, че устройството е налично, но не е лицензирано.

По думите му заводът производител е отворил процедура за лицензиране на софтуера. Тази процедура обаче още не е завършена. Транспортният министър поясни, че това означавам че въздушната линейка може да лети без черна кутия, тъй като има документ, показващ, че това е възможно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK