Привлякоха като обвиняем мъжа, стрелял срещу бившата си в благоевградски квартал

Снимка: Infomreja.bg

Той е от Разлог, а тя от Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.В. (на 49 години) по дело за опит за умишлено убийство на повече от едно лице и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Обвиняемият Б.В. имал спорадични отношения с А.С. Жената неколкократно отивала да живее при него в Разлог за по 3-4 месеца, след което се прибирала в Благоевград.

След последното ѝ тръгване извършителят търсел всякакви възможности да я види отново.

На 13.11.2023 г. Б.В. пристигнал в Благоевград. В района на детските площадки в ж.к. „Еленово“ видял А.С. с децата ѝ и техния баща Т.М., които седели на пейката и разговаряли.

Това го ядосало и той тръгнал право към тях. Приближавайки ги, извадил от джоба си пистолет „Walter PP” и го насочил срещу двамата. Натиснал спусъка, но не успял да произведе изстрел, поради поставен предпазител на оръжието.

Изплашени от случващото се, А.С. и Т.М. побягнали. В следващия момент обвиняемият махнал предпазителя на пистолета, прицелил се и стрелял в тичащата жена. Уцелил я в областта на гръдния кош и продължил да я преследва.

Пострадалата се присвила, продължила да тича, но вследствие на загуба на сили паднала в близост до жилищен блок.

По време на случващото се наоколо играели деца, минавала жена с куче.

Работещ наблизо служител на общинско предприятие чул викове и се насочил към местопроизшествието. Видял пострадалата А.С. и се обадил на телефон за спешни случаи 112.

Междувременно Б.В. произвел изстрел и срещу Т.М., но не го уцелил. Опитал да стреля отново, но установил, че пълнителят на пистолета е изпаднал. Непосредствено след това спокойно се отдалечил от местопроизшествието. Стигнал до ЖП спирка в квартал „Струмско“ с намерение да отпътува с влак, но бил установен от полицейските служители и задържан.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалата А.С. получила огнестрелно нараняване на жизненоважен орган и при неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ неминуемо би настъпил смъртен резултат.

В хода на разследването по делото е установено, че обвиняемият Б.В. няма надлежно разрешение за притежаване, съхранение и носене на огнестрелни оръжия и боеприпаси, а огнестрелното оръжие „Walther“, модел „РР“, кал. 7,65 мм не се води на отчет и контрол.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//