Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук

Снимка: Министерство на отбраната

Министър Запрянов потвърди подкрепата за Украйна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна днес, 11 април, с Н. Пр. Олеся Илашчук – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Министър Запрянов потвърди подкрепата за Украйна и нейното евроатлантическо членство. Той подчерта, че оказването на военна и военно-техническа помощ за страната ще продължи в духа на взетите от Народното събрание решения и направеното до момента.

„Подкрепата за Украйна е един от основните ми приоритети. Търсим допълнителни възможности за оказване на военна помощ, като правим всичко възможно, за да ускорим процеса на нейното доставяне“, каза министър Запрянов. Н. Пр. Олеся Илашчук изказа благодарност и подчерта, че Украйна високо цени получената помощ.

Сред темите на разговора бе и второто издание на Кримската платформа, което ще се проведе в България на 15 април. Домакини на форума са министрите на външните работи и на отбраната на България и на Украйна. Н. Пр. Олеся Илашчук и министър Запрянов бяха единодушни, че форматът дава отлична възможност за обсъждане на актуални въпроси на сигурността, свързани с войната в Украйна и възможностите за оказване на помощ на страната. Обект на дискусия ще бъде и стратегическото значение на Черно море за сигурността в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK