Шофьор загина на пътя Русе - Силистра

Снимка: Infomreja.bg

Задържаха водачи, карали пияни и катастрофирали

Тежко пътнотранспортно произшествие е станало днес около 10:00 часа по пътя Русе – Силистра в района на разклона за село Сребърна.

Ударили са се движещ се в посока към Силистра лек автомобил „Мерцедес“ и пътуващ в обратна посока лек автомобил „БМВ“.

При произшествието на място е загинал водачът на втория автомобил. Две жени – водач и пътник, от мерцедеса са транспортирани в Спешния център на МБАЛ-Силистра.

Движението в участъка е затворено, въведен е обходен маршрут през селата Иширково, Йорданово, Добротица и Ситово.

Малко след 21 часа снощи в дежурната част на РУ- Нови пазар е постъпил сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на ул. „Ген. Владимир Заимов“ в града.

На място униформените установили, че водач на лек автомобил „Мерцедес“ с шуменска регистрация загубил контрол над управлението му поради движение с несъобразена скорост. Блъснат бил паркиран на улицата лек автомобил „Фиат“ с шуменска регистрация. При отработване на произшествието било изяснено, че водачът на мерцедеса е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 3,01 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

На 23 април около 11.20 часа на АМ „Хемус“ в района на Ябланица, 47-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и след като се е ударил в пътната мантинела се е преобърнал в крайпътна канавка. При произшествието е пострадал водачът и 17-годишно момче, което е пътувало в същото превозно средство.

Двамата са прегледани в болницата в Тетевен и са освободени за домашно лечение. Водачът е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна.

В РУ-Казанлък е образувано бързо производство след настъпило пътнотранспортно произшествие, при което е самокатастрофирал товарен автомобил ''Фолксваген'', управляван от 47-годишен мъж. Той е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, уредът отчел 2,30 промила.

Мъжът е задържан. Автомобилът е иззет.

9711 моторни превозни средства са проверени в рамките на денонощието. Извършен е контрол на 10 354 водачи и пътници. Съставени са 2 704 фиша и 578 акта за установени административни нарушения.

В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, петима са отказали тестване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//