След спецоперация: Иззеха 120 кг храни с изтекъл срок на годност

Снимка: Infomreja.bg

Спецакцията е проведена на територията на община Самоков

В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

В търговски обект за продажба на хранителни стоки на едро и дребно в Самоков инспектиращите се натъкнали на внушително количество продукти с изтекъл срок на годност. Иззети са общо 80.45 кг хранителни продукти от животински произход и 37.7 кг от неживотински. На управителя на дружеството е съставен акт от служителите на ОДБХ, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на полицейската операция на Икономическа полиция са извършени и съвместни проверки с представители на Регионалната дирекция по горите. В момент на транспортиране на около 1.5 кубика немаркирани дърва за огрев, в землището на с. Радуил, е установен лек автомобил, управляван от жител на селото. На нарушителя е съставен акт по Закона за горите, а автомобилът и незаконно добитата дървесина са конфискувани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK