ОбС в Петрич остава в същия състав, реши Административния съд

Снимка: Infomreja.bg

Решението подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок

Административният съд в Благоевград потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници.

С това определение - състава на ОбС остава в същия вид.

От събраните по делото доказателство няма данни, които да са основание за недействителност на обявения с оспореното решение на ОИК-Петрич изборен резултат от проведените местни избори. По делото бяха ревизирани изборните книжа от 22 секционни избирателни комисии. Вещи лица провериха коректността в преценката за действителност и недействителност на бюлетините, броят на действителните бюлетини, с отбелязана преференция за всеки от кандидатите за общински съветници и броят на недействителните бюлетини.

Според данните в експертизата на вещите лица, в ревизираните 22 от 92 СИК на територията на община Петрич не се установяват несъответствия, които да водят до промяна в резултата, разпределението на мандатите между партиите и коалициите, участвали с кандидатски листи в изборите, както и не водят до промяна в персонализирането на мандатите, разпределени между партиите и коалициите. За потвърдителното решение съдът взе предвид и информацията от ЦИК с резултатите от проверката, извършена от ГД ГРАО за лицата, гласували за общински съветници, в нарушение на правилата на Изборния кодекс.

Делото бе образувано по жалба на Марио Минев, кандидат за общински съветник от листата на ПП ДПС. Към делото са присъединени още пет дела. Двама от жалбоподателите оттеглиха жалбите си преди насрочване на първото заседание, съобщават от съда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK