Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен с кораба "Галакси лидър"

Снимка: БТА

Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба "Галакси лидър" в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник капитана Събина Веселинова.

Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина, не е имало проблеми, разказа за БНР съпругата на старши помощник капитана. Събина Веселинова не пожела гласът ѝ да бъде излъчен в ефир, но разказа, че Данаил Веселинов работи за варненската компания посредник за наемане на екипажи „Стамко“ от 13 години и никога не е имал проблеми.  

За последно двамата съпрузи са се чули в събота, ден преди отвличането на кораба. „Беше усмихнат, нямаше проблеми и притеснения, всичко беше наред“, разказа съпругата на Данаил Веселинов. 

Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с военния конфликт в Близкия изток.  

„Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми“, разказа още пред БНР Събина Веселинова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK