Задържаха подпалвача на бившото кметство в кв. „Изток“

Снимка: Infomreja.bg

Служители на РУ-Кюстендил са установили и задържали причинителя на пожар в кв. „Изток“ в Кюстендил. 32-годишният мъж е причинил пожара по непредпазливост в общинска сграда /бивше кметство/ в центъра на квартала призори на 28-ми юли.

При пожара са нанесени сериозни материални щети. Задържаният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. Срещу него е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Служители на РУ-Рила са задържали причинител на пожар в землището на Кочериново. Сигналът за пожара е бил подаден малко преди обяд на 2-ри август. Огънят е тръгнал от ожъната нива в местността „Дъбрава“ в Кочериново, навлязъл е в частен имот, изгорели са 6.5 дка овощна градина.

При проведените незабавни издирвателни действия полицаите от Рила са установили причинителя. Той е  30-годишен, от Благоевград е, работил е като пастир в Кочериново. Причинил е пожара по непредпазливост, като е хвърлил недоугасена цигара. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331 от НК. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK