Венецуела очаква Сергей Лавров и важно послание от Путин

Николас Мадуро, президент на Венецуела Снимка: ЕРА/ БГНЕС

Лавров е на обиколка в страните от Латинска Америка

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви в понеделник, че руският външен министър Сергей Лавров, който ще пристигне във Венецуела във вторник, ще предаде важно послание от руския президент Владимир Путин.

"Утре на посещение ще пристигне министърът на външните работи Сергей Лавров, който ще ни предаде много важно послание от руския президент Владимир Путин", каза венецуелският лидер в понеделник в предаването "С Мадуро плюс" на телевизионния канал Venezolana de Televisión.

Лавров е на обиколка в страните от Латинска Америка. Той ще пристигне в Каракас от Хавана, където проведе разговори с президента на Куба Мигел Диас-Канел и външния министър Бруно Родригес Пария. От Венецуела Сергей Лавров ще се отправи към столицата на Бразилия, където ще участва в срещата на външните министри на Г-20 на 21-22 февруари, съобщава ТАСС.

Русия и Венецуела се договориха през април миналаа година да засилят сътрудничеството си в производството на петрол, селското стопанство, медицината и други области. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK