Шестима са кандидатите за директор на ЮЗДП

Снимка: Infomreja.bg, В. Чамбов

Сред тях – областният координатор на ПП-ДБ

Шестима са кандидатите за директор на Югозападното държавно предприятие.

Сред тях – областният координатор на ПП-ДБ – банскалията Марио Граченов, който е и председател на Управителния съвет на ЮЗДП.

Граченов бе временно назначен на поста в Предприятието до провеждане на  конкурс по реда на Закона за публичните предприятия.

За да остане на поста си се бори и Валентин Чамбов, който наследи мястото от Благой Милин, а Милин стана негов заместник.

За директорското място на конкурс се явява и Мартин Катранджиев, който бе част от Управителния съвет.

Заместник-кметът на Община Благоевград – Мария Петрова, която бе назначена в екипа „Стоянов“ и до днес е на пост при новоизбрани кмет Байкушев, също е кандидат за директор на ЮЗДП.

Още две дами ще се борят за мястото – това са Галина Райчева и Емилия Петрова.

Кандидатите са допуснати до писмената част, след която има интервю/ събеседване с изпитна комисия.

Припомняме, че Валентин Чамбов бе назначен на 6 юли 2023 със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Валентин Чамбов притежава магистърска степен по „Горско стопанство" от Лесотехническия университет в София, както и магистърска степен по „Публична администрация" от Университета по национално и световно стопанство.

С над 20-годишен професионален опит в горското стопанство. Лесовъдската му кариера започва през 1999 г. като лесничей в Държавно лесничейство „Гоце Делчев". През 2003 г. започва работа в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в Изпълнителната агенция по горите. От април 2022 г. до юни 2023 г. заема позицията заместник-министър на земеделието с ресор „Гори" в три последователни правителства.

 

Снимка: Infomreja.bg, Мария Петрова
Снимка: М. Граченов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK