Световният ден на ходенето отбелязаха в Кюстендил

Снимка: Община Кюстендил

Събитието премина под знака на много положителни емоции

Днес за 31-ви пореден път Община Кюстендил съвместно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ и ОДК – Кюстендил организираха Национална спортна проява Световен ден на ходенето.

Стотици деца, родители, учители и треньори се включиха в похода от централен вход на Спортен комплекс „Осогово“ до къщичката на Баба Яга – местност „Хисарлъка“ и обратно до Спортен комплекс „Осогово“ .

Събитието премина под знака на много положителни емоции, усмивки и остави незабравими спомени в малките и големи участници.

От Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“ бяха осигурени поощрителни награди за участие, които се раздадоха чрез томбола и викторина, която се проведе на Крепост „Хисарлъка“, общината раздаде и медали на всички малки участници.

Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта г-н Димитър Илиев.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK