И Биляна Дудова с бронз от еврошампионата по борба в Загреб

Снимка: БГНЕС

Тя обеща следващия път да зарадва почитателите си със златен медал

Биляна Дудова донесе нов бронзов медал за България от европейското първенство по борба в Загреб, Хърватия. Българката стигна до третото място в категория 62 килограма, след като се наложи в изключително оспорвана схватка с 3:2 точки над туркинята Селви Иляшоглу.

Българката започна по-активно срещата, като в средата на първата част Биляна поведе в резултата с 1:0 точки заради пасивна игра от страна на представителката на Турция.

Четири секунди преди почивката Иляшоглу направи успешна контраатака и направи обрат, повеждайки с 2:1 пункта на нашата състезателка.

Равенството бе възстановено две минути преди края на битката, тъй като туркинята получи още една точка наказание за непозволено хващане за косата на Дудова.

Родната ни представителка в борбата отново поведе 45 секунди преди края, след като спечели поредна точка заради пасивността в нападение от страна на Селви Иляшоглу.

"Не съм доволна. Целта ми беше за пети път да стана европейска шампионка в четири различни категории. Радвам се, че спечелих медал за България. Това е част от подготовката към олимпийските игри. Благодаря на треньорът ми. Искам да благодаря на всички, които ми писаха въпреки загубата. Благодаря, че ме подкрепят и ме обичат. Следващият път ще ги зарадвам със златен медал. Голямата цел е световното първенство и да спечеля олимпийска квота", сподели пред БНТ Биляна Дудова.

"Не съм доволен от показаното днес. Ще се коригираме и следващия път тази състезателка ще я победим с туш. Продължаваме подготовка", това пък допълни треньорът й Серафим Бързаков. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK