Грандиозен успех за СКГ „Велбъжд“- Кюстендил, на Държавното клубно първенство

Снимки: БРГФ

Клубът спечели престижното трето място

Грандиозен успех за грациите на СКГ "Велбъжд" – Кюстендил, на Държавното клубно първенство. Клубът спечели престижното трето място, съобщават от Българската федерация по художествена гимнастика.

Трибоят за разпределение на медалите започна с изпълнение на без уред. Победителка за трибоя стана Александра Петрова с 23.150 т като донесе 3 точки за "Илиана", втора с оценка от 22.700 се нареди Анжелика Гергова е даде 2 точки на "Левски Триадица", а трета с 16.600 и 1 точка за отбора си спечели Гергана Харалампиева от "Велбъжд".

Въже за клуб "Левски Триадица" игра Ивайла Вълковска, която получи оценка от 24.750, мъничката Никол Копаранова от възраст ДМВ до 10г, която получи 15.975т, а за клуб "Илиана" въже изпълни националката от ДСВ Магдалена Вълкова, която получи 24.250т, така тук трите точки спечели клуб "Левски Триадица", 2 точки за клуб "Илиана" и 1 точка за клуб "Велбъжд". След въжетата "Левски Триадица" и "Илиана" изравниха точките по 5, като това бе първа загуба за клуб "Илиана" в директен двубой от началото на състезанието.

На обръч за "Левски Триадица" игра София Павлова, която получи 27.350т, за "Велбъжд" се представи Елизабет Шопова с оценка 23.300, а за клуб "Илиана" своя силен обръч изигра Татяна Воложанина, която допусна грешка, но изигра изключително наситена с трудност композиция и оценката от 31.175т категорично заслужено даде три точки за клуб "Илиана", 2 точки за "Левски Триадица" и една точка за клуб "Велбъжд. Така след топките клуб "Илиана" е с 8 точки, "Левски Триадица със 7, а "Велбъжд" с 3 точки.

На топка за "Левски Триадица" игра силната гимнастичка Алина Коломиец, която представи една много красива и нежна топка, която получи 27.650т., за "Велбъжд" Василена Димитрова представи една динамична топка, оценена с 21.375т, а за "Илиана" игра националката Дара Стоянова с една лирична и нежна топка, оценена с 29.050т, така че още 3 точки отиват в актива на клуб "Илиана", 2 точки за клуб "Левски Триадица" и 1 за "Велбъжд".

След топките 11 точки за клуб "Илиана" , 9 точки за клуб "Левски Триадица" и 4 за клуб "Велбъжд".

На бухалки отново Алина Коломиец представи клуб "Левски Триадица", която получи 26.750т за "Велбъжд" бухалки игра Нилана Колевска, която показа много интересна композиция и бе оценена с 23. 500т, а за клуб 'Илиана" своите вихрени бухалки изигра Магдалина Миневска, която получи 31.600 и вече 14 точки за "Илиана", което значеше шампионска титла, каквото и да стане на лентата.

В последния, майсторският уред - лентата, за "Левски Триадица" игра Мила Янакиева - член на разширения състав на НО - жени, която получи 29.500т, за "Велбъжд" игра Йоана Стойчева, която получи 21.575т, за клуб 'Илиана" състезанието завърши Татяна Воложанина с лента с оценка 31.350 и още 2 точки за "Илиана".

Така с 16 точки титлата отново е за клуб "Илиана", 13 точки за клуб "Левски Триадица" и 6 точки и бронз за клуб "Велбъжд" Кюстендил!

Тази година ДКП е с награден фонд 40 000 лв.

Това е предложение на президента на БФХГ , г-жа Илиана Раева към УС на БФХГ, което е било одобрено единодушно. Внушителното увеличение на наградния фонд е направено след финансирането на БФХГ от Palms Bet Палмс Бет. Лично изпълнителният директор, г-н Лъчезар Петров връчи чековете на първите три клуба спечелили златния, сребърния и бронзов медал.

Златният медалист получи 11 000 лв, сребърният 8 000 лв, бронзовият 6 000 лв.

Изключително емоционално състезание в три фази, което първата изненада дойде още в първата фаза с отпадането на клуб 'Левски" в двубоя с клуб "Тракия", а бронзовият медал за клуб "Велбъжд" беше втората голяма изненада!

Заедно се бориха състезателки от един клуб в различни възрасти, видя се, че треньорската тактика тук е от решаващо значение и като цяло откроява тези клубове, които имат компактен състав и равностойни състезателки във всяка възрастова група!

Поздравления за медалистите и за всички 12 клуба - участници, поздравления за златния медалист клуб "Илиана", за сребърния медалист "Клуб "Левски Триадица" и бронзовият медалист - клуб "Велбъжд"! Както и за всички треньорски щабове в тези 12 клуба, постигнали призови класирания през годините!

Поздравления за президента на БФХГ Илиана Раева, за генералния секретар на Федерацията Росина Атанасова, направили този празник възможен, поздравления за главния съдия на турнира Мария Гигова, за помощник главния съдия Виктория Данова, както и за президента на клуба домакин Валентина Ганева, както и на целия клуб за блестящата организация!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK