Лидерите на БСП и ГЕРБ откриват предизборните си кампании в Югозапада

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg

От двете страни на Пирин ще бъдат управляващите и опозицията

Лидерите на БСП и ГЕРБ откриват преизборните си кампании в Югозапада.

В късния следобед Корнелия Нинова пристига в Банско и Разлог, където ще разговаря с граждани.

В 18 ч. кандидатите за народни представители от областта начело с водача си ще бъдат в местността Равен над Белица.

Там ще отдадат почит пред подвига на партизаните от отряда на Никола Парапунов, които преди 80 години са загинали на това място.

В същия час, но в Спортната зала в Сандански Бойко Борисов пристига заедно с Росен Желязков. Бившият транспортен министър е водач на листата в 1 МИР, както и водач на листата за евровота.

Веднага след срещата със симпатизанти в очаквано пълната зала, Борисов се отправя към античния град Хераклея Синтика край Петрич.

Там ще бъде посрещнат от кмета – Димитър Бръчков, който е и една от гордостите на ГЕРБ като дългогодишен управник.

В 18 ч. ще се състои премиера на историческия трилър „Мистерии в Хераклея Синтика“ в Гражданската базилика, където читателите ще проведат лична среща с авторката Ирина Вагалинска и с проучвателя проф. д-р Людмил Вагалински.

При самия древен град от 17,30 до 20 ч. ще има: изложба на рисунки от Ученическия пленер „Рисуваме Хераклея Синтика”, официална церемония по откриване на обекта и тържествен водосвет, както и камерен концерт „Антични музикални образи на Хераклея” с участието на Гиргина Гиргинова – сопран; Владимир Попов – баритон; Йосиф Герджиков–континуо на чембало; Палмира Грибнева-Томанова – континуо на виолончело; възпитаниците към Народно читалище „Братя Миладинови“: Калоян Бочуров – китара и Иван Стоилков – цигулка.

А на фона на всички политически събития в областта, в Благоевград началото на лятното си турне поставя Лили Иванова с концерт в зала „Скаптопара“.

Припомняме, че преди дни „Продължаваме промяната – Демократична България“ откриха кампанията си първи в областта в новоремонтираната Камерна опера в Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//