Искат постоянен арест за извършителя на тежкото убийство в Търговище

Снимка: Infomreja.bg

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор

44-годишен мъж от Търговище е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура за извършено умишлено убийство на 42-годишен издирван негов съгражданин. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение, съобщават от държавното обвинение.

Деянието е извършено на 7 януари 2024 година. Жертва на тежкото престъпление е приятел на обвиняемия, който бил обявен за общодържавно издирване от органите на МВР по сигнал на негови близки. Тялото на мъжа е намерено на 10 януари в местност край града.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. В процес на изясняване са фактите и обстоятелствата около тежкото престъпление, както и мотивите за това. Назначени са множество експертизи.

Днес съдът ще разгледа искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Д.Л.

Информация по случая днес беше дадена на брифинг в участието на заместник-окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Търговище Васил Ангелов и директорът на ОД на МВР в града – старши комисар Светлин Петев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK