3 години затвор за жена, откраднала близо 9000 лв. от чужда банкова карта

Снимка: Infomreja.bg

Картата била на трудноподвижна съседка

35-годишна жена от Търговище, предадена на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура в града, бе призната за виновна за неправомерно теглене на пари с чужда банкова карта. З.А. получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при строг режим. Освен това Окръжният съд приведе в изпълнение отложено с изпитателен срок наказание от 8 месеца лишаване от свобода по предходно осъждане на подсъдимата, съобщават от държавното обвинение.

В края на 2022 година З.А. била помолена от своя съседка, която била трудно подвижна и имала здравословни проблеми, да й помага срещу съответно заплащане. 34-годишната тогава жена се съгласила и през месеците ноември и декември оказвала съдействие на нуждаещата се.

При необходимост възрастната жена давала на обвиняемата своята дебитна карта, за да тегли определени парични суми, както й да заплаща покупки или да прави плащания от разплащателната й сметка, в която имало значителна сума пари. Първоначално З.А. изпълнявала стриктно указанията на жената, но бързо решила да се възползва по престъпен начин от това, че имала достъп до платежен инструмент и знаела ПИН кода за опериране със същия. За около месец тя успяла да реализира 24 тегления на различни суми пари без знанието на своята съседка в своя полза. Общата стойност на нанесената щета била 8950 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK