Софийският университет и ПМГ в Гоце Делчев представят съвместен проект

Снимка: Личен архив

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев започна представянето проекта „Академия за гражданско образование“ пред гимназистите  от града.

Според регламента на проекта в рамките на Академията студенти подготвят пред ученици в гимназиален етап уроци на теми, свързани с държавата и правото – основните човешки права и свободи, свободата на словото, престъпленията, наказанията и много други.

Събитията на Академията са под формата на дискусии, като всеки млад човек, който има интерес в областта на хуманитарните науки и по-специално в сферата на правото, може да вземе участие, обясниха студенти от Академията на Софийския университет, които стартираха интересните дискусии в гоцеделчевската Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“.

Така първата дискусия студентите от Академията проведоха в събота като дискутираните теми бяха свързани с държавата, разделението на властите и изборите. Учениците ПМГ взеха активно участие в предоставените им казуси и с интерес разискваха допълнителни въпроси със студентите от Юридическия факултет.

Следващите дискусии на Академията ще се проведат на 2. и на 16. декември отново в ПМГ „Яне Сандански“, като на тях участващите ученици ще имат възможността да обсъждат с приятелите си студенти изключително интересните теми: свобода на изразяване, човешките права, дискриминацията, престъпленията и нарушенията в правото и др. Всички участници в Академията в края на проекта ще получат сертификати от Софийския университет.

За повече информация посетете сайта на проекта: https://www.ago-academy.org/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK