Кметът на Дупница: Атаките срещу мен и екипа ми продължават трети месец

Снимка: Infomreja.bg

Ние сме против това да бъдат толерирани само определени спортове, заяви Дангов по повод скандалите с волейболния клуб "Марек"

От началото на встъпването ми в длъжност като кмет на община Дупница се вижда, че управляващите от предишния мандат все още не ги е напуснало  разочарованието от загубата на местните избори. Атаката срещу мен и екипа ми продължават трети месец с цел да компрометират и разклатят доверието към нас.

Истерията, с която се реагира след оповестяването на истината за обсебването на Спортната зала от страна на собственика на волейболния клуб и пречките създадени пред други спортни клубове да провеждат нормални тренировки, е очевидна.

Не, уважаеми съграждани! Не Дангов, а президентът на волейболния клуб унищожава волейбола в града. Защото като собственик, единствено Ивайло Константинов  може да реши какво да прави с отбора по волейбол.

Не, Уважаеми съграждани! Не искам и няма да унищожавам нещо градено с години. Точно обратното. И аз, и хората от моя екип ще дадем всичко от себе си, за да могат всички клубове, подчертавам – ВСИЧКИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ, да се развиват еднакво! Ние сме против това да бъдат толерирани само определени спортове. Това обяви в позиция, изпратена до медиите кметът на Дупница Първан Дангов по повод твърденията, че децата от волейболния клуб "Марек" са изгонени от модерната спортна зала.

И допълни: Представете си, че президент на волейболния клуб не е Ивайло Константинов. Дали този Клуб щеше да има всички привилегии и удобства, от които се е ползвал в годините, дали Спортната зала щеше да се ползва като „бащиния“.

Президентът на клуба определи като лъжа думите ми, че помещения в залата са ползвани като спални. Очаквах, че всичко ще бъде отречено и заради това при проверката от заместник-кмета бяха поканени представители на  медиите.Всички се увериха, че е точно така. Това не попречи на президента на клуба да продължи да отрича очевадната истина и да си служи с манипулативни твърдения.

Това уважаеми съграждани е обидно. Не толкова за мен. Обидно е за спортната и въобще за цялата общественост в Дупница.

Питам – какво трябваше да направим, да замълчим и това безобразие да продължава… Да замълчим и да оставим това безобразие да продължава на гърба на всички останали спортни клубове? На гърба на децата и юношите, на родители на тези деца, които тренират до полунощ? Да замълчим, за да може волейболният отбор да разполага със Спортната зала? Моето мнение е, че това не е справедливо!

Всички видяха от репортажите в медиите, че помещенията са оборудвани като спални. Константинов отрича това. И продължава да твърди, че волейболният клуб е прогонен от Дупница. Какво щеше да бъде ако това не беше отразено в медиите? Отгоре на всичко иска извинение от заместник кмета. Отгоре на всичко поставя ултиматум, че ако заместник кмета не се извини и ще премести отбора в друг град. Питам - това ли е загрижеността на Ивайло Константинов към Дупница, към волейбола на Дупница?

Познавате ме, диалогичен човек съм. Мога да разговарям и да водя разговори с всеки един, но не и когато се лъже, когато се манипулира общественото мнение. Когато се изопачават фактите и се подменя истината. Ултиматумите няма да минат! Нито при мен, нито при моя екип.  Единственото работещо решение е всичко да се прави САМО по правилата, по законоустановения ред, без нарушения. Да се прави по начин, по който всички останали клубове са равнопоставени. Спортната зала е на всички и от  всички трябва да се ползва пълноценно, достъпно и удобно. Защото във всички останали спортни клубове тренират децата на Дупница, каквито са и тези от волейболния клуб.

Това е, което искам да кажа на този етап по тази тема.

ВТОРА гореща тема – машините за копаене на биткойни в помещения на стадион „Бончук“.

Знаете, че в общински помещения там, бяха открити машини за криптовалута. Помещенията се стопанисват от ръководството на футболния клуб. 

На брифинг с медиите споменах, че свалям доверието си от ръководството на футболния клуб. Г-н Цветан Видински се припозна  и в стил подобен на волейболния президент заяви, че напуска и аз трябвало да търся начин да се оправям с отбора.

Тук искам да напомня това, което на г-н Видински вероятно му убягва, а то е, че не съм избран за член на ръководството на ФК „Марек“, избран съм за кмет на община Дупница. Като кмет пред мен стоят ангажиментите за пълноценно съществуване и реализация на ВСИЧКИ спортни клубове развиващи дейност на територията на община Дупница. Подчертавам - на ВСИЧКИ! Не само на футбола, не само на волейбола. Всички трябва да имат равни условия и достъп да спортно-техническите съоръжения и база.

Финансирането от страна на Общината за нашите спортни клубове трябва да бъде СПРАВЕДЛИВО за всички. Средствата за това се разпределят с решение на Общинския съвет от Бюджета на Общината. И ако наистина за захранване на машинките е ползван ток за сметка на общинския бюджет, т.е. отново от данъците и данъкоплатците на община Дупница, всичко това е на гърба на всички гражданите на община Дупница. Абсолютно недопустимо! Питам –  справедливо ли е?

И ако г-н Видински смята, че видиш ли парите от биткойните отивали за отбора захранвайки го двустранно по този начин със средства от общинския бюджет, ако смята, че пред заплахите му за оставка мога да си затворя очите за тези безобразия – не, не е познал. Не мога да стоя безучастен и да гласувам доверие на хора, които се опитват да шмекеруват на гърба на други хора. В случая обаче това са всички граждани на община Дупница.

Ето фактите:

- След намирането на въпросните устройства беше образувано досъдебно производство по случая от РПУ Дупница.

- Случая беше оповестен от пресцентъра на МВР и обявен от националните медии.

- Веднага от различни медии бях потърсен за да коментирам и да изразя своята позиция.

Е, добре! Г-н Видински и Вие уважаеми съграждани!

Каква според всички вас трябваше да бъде моята позиция? Да си замълча и да се правя, че нищо не се е случило? Или да изляза в подкрепа към ръководството на Клуба? Въпреки образуваното досъдебно производство за намерените машини?

Това ли трябваше да направя?!? Ако бях направил това, всички вие щяхте да останете с впечатлението, че когато открия нарушения на едно място действам безкомпромисно, а на друго място мълча и си затварям очите, което никога няма да се случи!

Позицията, която изразих, е плод на моите вътрешни убеждения, което не веднъж съм заявявал пред всички вас - че няма да толерирам незаконни практики!

В своята пресконференция Цветан Видински заяви, че машините които са намерени ги е закупил с цел да развива дейност, с която да дофинансира отбора, което е похвално… и заяви, че те са неработещи и са там на склад. На клиповете обаче, които бяха публикувани ясно се вижда, че машините работят.

Аз не съм разследващ, работа е на досъдебното производство да изяснява фактите и обстоятелствата. На видяното от всички нас истината не кореспондира с думите на Цветан Видински! Дори и да приемем обратното на видяното, че машините не са работили, а са там на склад, на Цветан Видински и на всички вас искам да кажа, че тези помещения не са складова база!

В утрешния ден да не се окаже така, че в някое помещение се открият и цигари и пак с благородното намерение, че са оставени на склад и с печалбата ще се финансира отбора.

И като говорим за добрите намерения на Цветан Видински, за намеренията му от тази дейност да се подпомага финансово отбора, искам да задам няколко въпроса:

- Защо това не е обявено като намерение, че чрез такава дейност ще се финансира отбора?

- Как тази дейност ще бъде регламентирана за да бъде облечена в законова форма?

- Какъв процент от печалбата ще отива за издръжката на отбора?

Защото, така както изглеждат нещата и има опасност под благовидното намерение на Цветан Видински, чрез тази дейност да финансира отбора, да се получи така, че Общината да плаща всички разходи за електричество и поддръжка на помещението, а печалбата да се разпределя по усмотрение на въпросния господин. Защото в случая гаранция е единствено неговата „честна дума''.

На всички Вас заявявам, че на драго сърце аз и екипът ми ще подпомагаме всяка дейност, чрез която може да се изкарват допълнителни средства за финансиране на футболният Клуб.

Единственото и категорично условие - всичко да се прави по законоустановения начин и да е прозрачно и ясно за цялата общественост в Дупница!

Уважаеми съграждани,

Бях длъжен да изясня всичко това по тези две наболели теми.

Ако някой има въпроси към мен, съм на разположение да отговарям!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK